Mustikakorvikesed
8-12 korvikest
Tainas
- 180 g toasooja võid
- 0,5 tl soola
- 2 tl suhkrut
- 1 munakollane
- 250 nisujahu
Täidis
- 2 muna
- 4 sl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 3 dl hapukoort
- u 3 dl mustikaid
Tõsta või, sool, suhkur ja munakollane köögikombaini. Töötle kreemiks. Lisa jahu ja lase mõned tiirud pulse-režiimil käia, kuni tainast moodustub pall. Ära liigselt töötle,muidu jääb korvikeste põhi puine. Keera tainas lameda kettana toidukilesse ja tõsta 30-60 minutiks külmkappi. Enne lahtirullimist lase tainal u 15 minutit toatemperatuuril pehmeneda. Rulli õhukeseks. Lõika välja oma vormidest 1 cm võrra suurema läbimõõduga kettad. Määri vormid seest võiseks. Tõsta tainakettad vormidesse ja vajuta kergelt vormi külge. Tasanda servad noaga. Küpseta 200 kraadises ahjus 8-10 minutit.
Sega lahtiklopitud munad, suhkur, vanillisuhkur ja hapukoor kreemiks. Vala korvikestesse. Tõsta peale mustikad. Küpseta 180 kraadises ahjus 30 minutit. Lase enne söömist jahtuda.
Sellest kogusest saab 8-12 korvikest, oleneb vormide suurusest.
Korvikeste asemel võib küpsetada ka ühe suure koogi, 23 cm diameetriga ümmarguses lahtikäivas koogivormis.