Mustikakorvikesed

8-12 korvikest

Tainas

  • 180 g toasooja võid
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl suhkrut
  • 1 munakollane
  • 250 nisujahu

Täidis

Tõsta või, sool, suhkur ja munakollane köögikombaini. Töötle kreemiks. Lisa jahu ja lase mõned tiirud pulse-režiimil käia, kuni tainast moodustub pall. Ära liigselt töötle,muidu jääb korvikeste põhi puine. Keera tainas lameda kettana toidukilesse ja tõsta 30-60 minutiks külmkappi. Enne lahtirullimist lase tainal u 15 minutit toatemperatuuril pehmeneda. Rulli õhukeseks. Lõika välja oma vormidest 1 cm võrra suurema läbimõõduga kettad. Määri vormid seest võiseks. Tõsta tainakettad vormidesse ja vajuta kergelt vormi külge. Tasanda servad noaga. Küpseta 200 kraadises ahjus 8-10 minutit.
Sega lahtiklopitud munad, suhkur, vanillisuhkur ja hapukoor kreemiks. Vala korvikestesse. Tõsta peale mustikad. Küpseta 180 kraadises ahjus 30 minutit. Lase enne söömist jahtuda.

Sellest kogusest saab 8-12 korvikest, oleneb vormide suurusest.
Korvikeste asemel võib küpsetada ka ühe suure koogi, 23 cm diameetriga ümmarguses lahtikäivas koogivormis.