Mustika-toorjuustukook

Põhi

  • 180 g Digestive küpsiseid (13 tk)
  • 80 g võid, sulatatult

Täidis

  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 100 g hapukoort
  • 125 g suhkrut
  • 2 muna (M)
  • poolelt sidrunilt riivitud koor
  • 2 peotäit ehk 80 g mustikaid

Kate

Purusta küpsised peeneks pudiks, sega sulavõiga. Vooderda 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, servad määri võiga. Suru küpsisepuru ühtlaselt ja tihedalt vormi põhja.

Täidise jaoks võta kõik juba varem toasooja. Sega kõik ained (välja arvatud mustikad) omavahel ühtlaseks. Vala täidis põhjale. Puista peale mustikad. Liiguta lusikaga pealispinda siiruviiruliselt , et mustikad vajuksid veidi allapoole. Küpseta kooki 160 kraadi juures 40 minutit.
Katteks sega hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga. Vala ahjust võetud koogile. Küpseta veel 7-8 minutit, kuni hapukoor on kuivemaks tõmbunud, aga endiselt valge. Lase koogil jahtuda irvakil uksega ahjus pool tundi, siis toatemperatuuril paar tundi ja seejärel pane täiesti jahtunud kook koos vormiga mitmeks tunniks, veel parem ööseks külmkappi.
Kaunista mustikatega.