Mr Jakobi rabarberikook
Põhi
- 200 g võid
- 200 g suhkrut
- 3 munakollast
- 300 g jahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
Täidis
- 600 g rabarberit
- 100 g kaneelisuhkrut
- 3 munakollast
Kate
- 6 munavalget
- 80 g ekstrapeent suhkrut
Sega suhkur ja või. Lisa munakollased ja mätsi käte vahel, kuni suhkur on sulanud. Lisa jahu ja küpsetuspulber. Sega, kuni tainas on muutunud ühtlaseks massiks. Lase tainal seista külmikus 20 minutit. Pane tainas vormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures kuldpruuniks.
Pese, koori ja tükelda rabarber. Sega rabarbritükid kokku kaneelisuhkru ja munakollastega. Pane segu kuldpruuniks küpsenud koogipõhjale. Vahusta munavalged koos suhkruga ja kata sellega kook. Pane kook veel ahju 180 kraadi juurde küpsema ja küpseta, kuni munavalge on pealt kuldne. Lase koogil jahtuda, lõika tükkideks ja serveeri.