Mokatort mustade sõstardega

Põhi:

  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 1 hästi küps banaan
  • 200 g võid (sulatatud)
Põhja tegemiseks vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kakaopulber. Purusta banaan püreeks. Sega kõik ained omavahel tainaks, lõpuks sega hulka sulatatud või.

Mokakreem:

  • 75 g võid
  • 4 sl kohvi
  • 2 sl kakaopulbrit
  • 3 dl tuhksuhkrut
Mokakreemiks sulata potikeses või, lisa kõik ülejäänud ained ja sega ühtlaseks kreemiks. Keeta pole tarvis.

Mustasõstrakreem:

Mustasõstrakreemi valmistamiseks püreesta kõigepealt sõstrad suhkruga. Vahusta koor vanillisuhkruga tugevamapoolseks vahuks. Sega toasoe mascarpone mustasõstrapüreega ja lõpuks sega õrnalt hulka vahukoor.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 18-20 cm suurusesse lahtikäivasse vormi. Küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit. Lase põhjal jahtuda ja lõika seejärel pooleks.
Nüüd lao tort kokku. Alumisele poolele vala pool mokakreemist (see võib vabalt ka üle äärte valguda). Mokakreemile tõsta pool mustasõstrakreemist ja aja õrnalt spaatliga laiali. Aseta sellele ülemine tordipool. Musasõstrakreem on küllalt tugev, nii et ta peaks kenasti tordipõhja enda peal hoidma. Pealmisele poolele vala ülejäänud mokakreem ja sellele ülejäänud mustasõstrakreem. Mustasõstrakreemi on koguseliselt veidi rohkem, kui tordi tegemiseks vaja läheb, aga limpsimiseks peab ju ka midagi jääma!
Kaunista tort mustade sõstardega. Oleks hea, kui saad torti paar tundi ende serveerimist külmas hoida, et kreemid taheneksid.