Mangotort

Põhi:

  • 180 g šokolaadiküpsiseid
  • 70 g võid
Purusta küpsised, sulata või, sega ühtlaseks massiks ja suru ümmarguse 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Või valmista koogile gluteenivaba põhi.

Gluteenivaba põhi:

Aseta kõik komponendid köögikombaini ja töötle ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa pisut siirupit. Suru segu ümmarguse 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga. Aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis:

  • 450 g (1 purk) mangopüreed
  • 300 g (1 toru) maitsestamata kohupiimapastat
  • 200 g (1 pakk) toasooja toorjuustu
  • 100 g heledat suhkrusiirupit
  • 8 želatiinilehte
Pane neli esimest täidise komponenti kaussi ja sega visplit kasutades ühtlaseks massiks. Želatiinilehed pane koos külma veega (u 1 dl) kastrulisse ja jäta 10-ks minutiks seisma. Tõsta kastrul pliidile ja kuumuta madalal kuumusel samal ajal segades kuni želatiin on lahustunud. Ära keema lase! Võta paar supilusikatäit mangokreemi, lisa kastrulisse želatiini hulka ja sega ühtlaseks. Seejärel vala sulatatud želatiin ühtlase nirena mangosegu hulka ise samal ajal vispliga segades. Vala mass vormi ja aseta vähemalt neljaks tunniks külmkappi tahenema.
Tahenenud koogile tee soovi korral peale kate.

Kate:

  • 450 g (1 purk) mangopüreed
  • 4 želatiinilehte
Želatiinilehed pane koos külma veega (max 1 dl) kastrulisse ja jäta 10-ks minutiks seisma. Aseta kastrul pliidile ja kuumuta madalal kuumusel samal ajal segades kuni želatiin on lahustunud. Ära keema lase! Võta paar supilusikatäit mangopüreed, lisa kastrulisse želatiini hulka ja sega ühtlaseks. Seejärel vala sulatatud želatiin ühtlase nirena mangosegu hulka ise samal ajal vispliga segades. Vala mangosegu vormi koogi peale ja aseta paariks tunniks külmkappi tahenema.
Enne serveerimist tõmba noaga koogi ääre ja vormi vahelt läbi ning libista kook ettevaatlikult serveerimisalusele. Soovi korral puista peale (hakitud) pisaatsiapähkleid ja mündilehti.