Mango-toorjuustukook valge šokolaadiga

  • 180 g šokolaadiküpsiseid
  • 80 g võid
  • 400 g toorjuustu
  • 200 ml 35% koort
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 200 g valget šokolaadi
  • 7 želatiinilehte
  • 0,5 l mangopüreed
  • 1 laimist välja pigistatud mahl
  • kaunistuseks värsket mangot, vaarikaid või muid marju, melissilehti, hakitud pistaatsiapähkleid vm meelepärast

Tee küpsistest hästi peenike puru. Sulata või. Sega küpsisepuru sulavõiga. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta küpsisesegu tihedasti põhjale.
Vahusta toorjuust ja vahukoor tuhksuhkruga kohevaks kreemiks. Sulata valge šokolaad vesivannil. Sega sulanud šokolaad kreemi hulka, lisa segades ka mangopüree.
Tõsta želatiinilehed külma vette 10 minutiks paisuma. Kuumuta potis laimimahl, aga ära keeda. Tõsta kuuma laimimahla sisse külmast veest välja võetud pehmenenud želatiinilehed ja lahusta need segades . Sega hoolega läbi, et tükke ei jääks. Jahuta veidi ja sega siis hoolikalt kreemi hulka. Vala kreem koogipõhjale. Lase külmkapis 5 tundi kuni üleöö tarduda. Võta kook vormist välja ja kaunista meelepäraselt.
Koogi võib teha ka 23-24 cm vormis, sel juhul võta küpsiseid 200 g ja võid 90 g. Täidise kogus jääb samaks, kook tuleb lihtsalt veidi madalam.