Mango-toorjuustukook marjakastmega

kaheksale

Põhi

  • 150 g Digestive küpsiseid
  • 50 g võid
  • näpuotsaga jahvatatud kardemoni

Täidis

  • 400 g toasooja toorjuustu
  • 2 dl hapukoort
  • 1 dl vahukoort
  • 2 dl mangopüreed
  • 3 muna
  • 150 g  peensuhkrut

Kate

  • 200 g külmutatud mustsõstraid ja/või põldmarju
  • 2 sl  moosisuhkrut

Purusta küpsised köögikombainis ja sega juurde sulatatud või ning kardemon. Suru saadud segu 20 cm läbimõõduga ja küpsetuspaberiga vooderdatud lahti käiva põhjaga vedrukinnitusega vormi (enne vooderdamist määri vorm kergelt õliga- nii kinnitub see paremini ja kata kindlasti ka vormi küljed).

Sega mikseri abil toorjuust ja suhkur, kuni need on täielikult segunenud. Lisa ükshaaval segades munad ning lõpuks sega juurde ka hapukoor ning mangopüree. Vahusta vahukoor ja sega see kõige viimasena ettevaatlikult toorjuustusegu hulka. Vala segu vormi ja küpseta 160-kraadises ahjus 45 minutit, kuni segu vormis veel võbeleb. Keera kuumus maha, pista ahjuukse vahele pajalapp ja lase koogil ahjus 1 h jahtuda. Võta kook ahjust ja lase toatemperatuuril veel omakorda jahtuda ning lõpuks tõsta kook külmkappi ja lase seal vähemalt 4h, veel parem üleöö taheneda. Et pidurdada võimaliku kondensvee teket, kata vorm pealt üleni majapidamispaberiga ja aseta sellele suurem taldrik – nii imab paber liigse niiskuse endasse.

Marjakastme valmistamiseks kuumuta väiksemas nõus marjad, väike kogus vett ja suhkur, kuni marjad on pehmed, aga hoiavad veel oma kuju u 5 minutit. Kui vedelikku tekib rohkelt, eemalda marjad ja keeda vedelikku veel veidi, kuni see on pisut paksenenud. Sega seejärel kõik kokku ja lase jahtuda. Serveerimiseks tõsta kook vormist välja serveerimisalusele ja kata marjakastmega.