Mango-juustukook

Põhi:

  • 1 muna
  • 100 g võid
  • 50 g  heledat muscovado suhkrut
  • 150 g täisterakaerahelbeid (võivad olla kiirkaerahelbed)
  • 50 g nisu- või toortatrajahu
Tükelda või, aseta potti ja sulata, lisa suhkur ning sega läbi. Klopi hulka muna ning lisa segades ka kaerahelbed ja jahu. Laota tainas ühtlase kihina 24 cm läbimõõduga ümmarguse lähtikäiva vormi põhjale, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit, kuni põhi on muutunud kuivemaks ja hakkab kergelt kuldseks muutuma. Võta põhi ahjust ja alanda temperatuur 160 kraadini.

Täidis:

  • 4 toasooja muna
  • 1 purk nõrutatud mangoviile (u 250 g)
  • u 200 g mangokonservi vedelikku
  • 800 g toasooja toorjuustu
  • 70 g ekstrapeent suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 1 sl maisitärklist
Kõigepealt nõruta mangoviilud sõelal, mis on asetatud kausile. Nõrgunud vedelik sega visplit kasutades toorjuustu, suhkrute ja munadega ühtlaseks kreemiks, millele lisa maisitärklis.
Lõika mangoviilud väiksemateks tükkideks ja sega õrnalt spaatliga toorjuustukreemi hulka. Vala täidis eelküpsetatud põhjale.
Küpseta kooki 160 kraadi juures 1 tund, kuni täidis on äärtest tahenenud ja keskelt vaid pisut võdiseb. Tee ahjuuks praokile ja lase koogil ahjus jahtuda. Jahtunud kook tõsta külmkappi. Enne serveerimist hoia kooki külmas vähemalt 4 tundi kuni üle öö.

Kaunistamiseks sobivad hakitud pähklid, kookoshelbed ja konserveeritud või värsked mango-, virsiku- või aprikoosiviilud. Pildil on kasutatud pistaatsiapähkleid ja värskeid küpseid mangosid.

Nüüd aga lase sel hõrgutisel hea maitsta!