Mandline õuna-pohklakook

  • 100 g mandlijahu
  • 70 g maisijahu
  • 70 g riisijahu
  • 3 tl küpsetuspulbrit
  • 140 g suhkrut
  • 2 toasooja muna
  • 2 sl brändit või calvados’d
  • 150 g sulatatud võid
  • 2 keskmist või 3 väiksemat haput õuna (kaal puhastatult 250-300 g)
  • 100 g pohli
  • 1-2 sl kaneelisuhkrut
  • 2 suurt peotäit mandlilaaste

Sulata või. Sega mandlijahu sõelutud maisi- ja riisijahu, küpsetuspulbri ja suhkruga. Lisa munad, alkohol ja pisut jahtunud või ning sega ühtlaseks tainaks. Lisa tükeldatud (u 1 cm või väiksemad tükid) õunad ja pohlad, sega läbi ja vala tainas 24 cm läbimõõduga ümmargusse lahtikäivasse vormi, mille põhjas on küpsetuspaber, ääred määritud võiga ja jahuga üle puistatud. Puista ühtlaselt peale kaneelisuhkur ja mandlilaastud ning küpseta ahjus 170 kraadi juures u 45 minutit kuni sissetorgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase koogil vormis u 15 minutit taheneda ja naudi seejärel kas soojalt või jahtunult.