Mandlikattega rabarbrikook

  • 3 muna
  • 2 dl ökosuhkrut
  • 3 dl nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl vanillisuhkrut
  • 125 g võid
  • 1 küps banaan
  • ca 400 g rabarbrit

Kate:

  • 75 g võid
  • 1 dl ökosuhkrut
  • 1 sl nisujahu
  • 2 sl rõõska koort või piima
  • 75 g mandlilaaste
  • 25-50 g kookoshelbeid
Vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Sulata või ja lase sel veidi jahtuda (liiga kuuma võid ei ole soovitatav munade hulka lisada). Sega nisujahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel ning lisa munavahule. Seejärel lisa veidi jahtunud või ja sega tainas ühtlaseks. Viimasena lisa kahvliga katki tambitud küps banaan ning tükeldatud rabarber. Kuigi tundub, et rabarbrit on rohkem kui tainast, ei jää kook siiski vesine, vaid mõnusalt mahlane. Kook mahub 26 cm läbimõõduga ümmargusse koogivormi.
Tõsta kook 200-kraadisesse ahju ja küpseta umbes 20 minutit. Koogi küpsemise ajal valmista magus ja krõbe kate. Sulata potis või, lisa suhkur ja nisujahu ning sega vispliga ühtlaseks. Kalla potti ka mandlilaastud ja kookoshelbed ning vajadusel niisuta segu vähese rõõsa koore või piimaga. Kalla kate koogile ja küpseta sama temperatuuri juures veel umbes 15 minutit, kuni kook on pealt kuldne.