Mandlijahust pannkoogid

  • 150 g mandlijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 1 dl piima
  • 2 suurt muna
  • 4 sl heledat suhkrusiirupit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • õli või selitatud võid praadimiseks
  • Serveerimiseks: suhkrusiirupit või tuhksuhkrut, meelepäraseid marju ja soovi korral ka röstitud mandlilaaste

 

Sega mandlijahu küpsetuspulbri ja soolaga. Teises kausis klopi ülejäänud ained omavahel ühtlaseks ning lisa siis kausi sisu kuivainetele. Sega korralikult läbi.

Kuumuta pannil selitatud või või õli. Tõsta supilusikaga tainas pannile ja prae pannkoogid keskmisest pisut madalamal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks (kummaltki poolt u 2 minutit).

Naudi soojalt või jahtunult. Serveerimisel sõelu peale tuhksuhkrut või nirista suhkrusiirupit (maiasmokad teevad mõlemat) ja puista meelepäraseid marju ning soovi korral ka röstitud mandlilaaste.