Krõbe ahjupannkook karamelliste rabarberite ja mascarponega

Kahele kuni neljale

  • 2 muna
  • 2 dl piima
  • 2 dl spelta- või nisujahu
  • 4 sl rafineerimata roosuhkrut 
  • 1-2 koorimata rabarbrivart
  • 40 g võid
  • 100 g mascarpone’t
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • näpuotsaga soola
  • serveerimiseks kergelt röstitud mandlilaaste ja tuhksuhkrut
Aseta ahju alumisele restile umbes 25 cm läbimõõduga kuumakindla varrega pann või madalama äärega metallist/malmist ahjuvorm* ja kuumuta ahi 250 kraadini.
Klopi vispli abil kokku munad, 1 supilusikatäis suhkrut, sool, piim ja jahu. Kui ahi on õige temperatuuri saavutanud, sulata pannipõhjas 20 grammi võid ja vala kiirelt juurde tainas. Sule ahjuuks, keera kuumus 200 kraadi peale ning lase pannkoogil 20-25 minutit küpseda, kuni see on kuldse jume ja krõbeda olemisega.
Umbes 10 minutit enne küpsemisaja lõppu sega mascarpone vanillisuhkruga ja lõika rabarberid umbes 5 cm pikkusteks juppideks. Kui varred on paksemat sorti, siis poolita need eelnevalt pikkupidi. Kuumuta pannil järelejäänud või ning rafineerimata suhkur, kuni viimane on sulanud. Lisa rabarber ja jätka kuumutamist, samal ajal segades. Vedelik võib hetkeks hanguda, kuid edasisel kuumutamisel muutub jälle vedelaks. Kuumuta rabarbereid paari minuti jooksul, kuni need on pehmed, kuid hoiavad veel oma kuju.
Võta kook ahjust, vala peale karamellised rabarberid ning lisa mascarpone. Puista peale tuhksukrut ja röstitud mandlilaaste ning serveeri kohe.
*kui korrutad kogused kahega, saad suure ahjuplaaditäie krõbedat pannkooki