Mahlane ja krõmpsuv rabarberikook toortatraga

Kogus: 8-10 tk

 

  • 380 g rabarberitükke (2-3 noort rabarberivart)
  • 2 muna
  • 125 g +2 sl  Demerara suhkrut
  • 1 sl (kuhjaga) kreeka jogurtit
  • 80 ml oliiviõli
  • 50 g toortatratangu
  • 50 g pähklisegu
  • 200 g toortatrajahu
  • 1 sl maisitärklist
  • 25 g kaerahelbeid
  • 1 tl soodat
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl kaneeli
  • 2 tl vanillisuhkrut

Toorjuustukate

  • 175 g toorjuustu
  • 60 g kreeka jogurtit
  • 1,5 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 sl peenelt riivitud sidrunikoort
  • 2 sl sidrunimahla

Rabarberikate

  • 150 g rabarberitükke
  • 2 sl suhkrut
  • 3 sl vett

Puhasta ja haki rabarberivarred umbes 1 cm pikkusteks tükkideks. Noored rabarberivarred võid jätta koorimata. Sega rabarberitükkide hulka 2 sl suhkrut ja tõsta kõrvale.

Vahusta omavahel munad ja suhkur kohevaks. Lisa jogurt ja õli ning vahusta veelkord läbi. 

Rösti toortatar kuival kuumal pannil 5-6 min, et see muutuks krõbedamaks. Lase jahtuda. Haki pähklid väiksemateks tükkideks. Pähklid võid samuti eelnevalt röstida, kui soovid.

Sega omavahel toortatrajahu, maisitärklis, sooda, küpsetuspulber, sool, kaneel ja vanillisuhkur.

Lisa hulka ka kaerahelbed, röstitud ja jahutatud tatar ning hakitud pähklid.

Lisa kuivainesegu munavahule. Lisa ka rabarberitükid (kausi põhja tekkinud vedelikku ära lisa) ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja vala koogitainas vormi. Silu pealt ühtlaseks. Küpseta kooki esmalt pöördõhurežiimil, 160 kraadi juures 30 min ja seejärel 170 kraadi juures veel 30 min. Lase koogil 15 min jahtuda ja eemalda siis vormist. Seejärel lase täielikult jahtuda.

Samal ajal kui kook jahtub, valmista koogile kate.  Haki rabarber väikesteks tükkideks ja vala väikesesse potti. Lisa veidi vett ja suhkrut. Kuumuta ja lase 5-6 min tasasel tulel podiseda kuni rabarber on pehme. Lase jahtuda.

Toorjuustukreemi jaoks sega toorjuustu hulka jogurt, suhkrud, sidrunikoor ja sidrunimahl. 

Määri jahtunud koogile kõigepealt toorjuustukreem ja selle peale rabarberimoos. Serveeri ja naudi!