Magushapu sealiha

neljale

  • u 500 g sea sisefileed
  • 1 muna
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 sl sojakastet
  • u 50 g maisitärklist paneerimiseks
  • u 1-2 dl õli (nt maapähkliõli) praadimiseks

Lisaks

  • 1 paprika
  • 1 porgand
  • 100 g konserveeritud ananassitükke omas mahlas
  • 1 šalottsibul
  • 1 rohelise sibula vars
  • 1 tl seesamiõli

Kaste

  • 2 dl kanapuljongit
  • 2sl sojakastet
  • 1 sl tumedat sojakastet
  • 0,5 – 0,75 dl suhkrut
  • 2-3 sl riisiäädikat
  • 1,5 sl kontsentreeritud tomatipastat
  • 3-4 sl ketšupit
  • soola, musta pipart
  • serveerimiseks aurutatud riisi

Puhasta liha kelmetest ja lõika paari sentimeetri suurusteks tükkideks. Klopi muna koos sojakastme ja riivitud küüslauguküünega läbi ja sega hulka lihatükid. Lase maitsestuda ja valmista seni ette ülejäänud komponendid. Haki köögiviljad suupärasteks tükkideks, porgand lõika võimalikult õhukeseks, et see hiljem kiiremini küpseks. Kurna ananassitükkidelt mahl, aga jäta see alles. Kastme valmistamiseks sega kõik komponendid kokku (lisa esialgu vähem äädikat ja suhkrut ning vajadusel täienda maitseid hiljem kuumutamise käigus) ja lisa ka järele jäänud ananassimahl. Vala tärklis suuremale taldrikule ning paneeri selles sealihatükke. Kuumuta vokkpannil õli, pruunista selles umbes kolmes jaos sealiha ja tõsta kõrvale. Puhasta pann ja kalla sellele seesamiõli ning köögiviljad välja arvatud ananass. Kuumuta segades u 5 minutit, kuni köögiviljad (eriti porgand) on pehmenenud. Ära pruunista ja vajadusel lisa veidi vett. Lisa köögiviljadele sealiha, ananass ja kaste ning kuumuta u 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Maitsesta vajadusel täiendavalt ja serveeri koos aurutatud riisiga. Soovi korral puista peale rohelist sibulat või murulauku.