Magushapu rabarberikana

  • 1 suurem sibul
  • 2 varssellerit
  • 2 keskmist porgandit
  • 4 suuremat küüslauguküünt
  • 500 g rabarberit
  • u 1 kg nahata ja kondita kanakintsufileed
  • (oliivi)õli
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 1 tl jahvatatud tšilllit
  • 400 g (1 purk) purustatud tomateid
  • 5 sl heledat suhkrusiirupit
  • 4 dl kanapuljongit
  • soola (vajadusel)
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • paar peotäit hakitud maitserohelist (tüümianilehti, koriandrit, murulauku, rohelist sibulat, lehtpeterselli vms)

Haki sibul peenelt, lõika varsseller ja porgand õhukesteks viiludeks, peenesta küüslauguküüned. Lõika rabarber väikesteks tükkideks.

Pruunista pannil õli sees kanakintsud kergelt kuldseks mõlemalt poolt. Võta kana pannilt, lisa vajadusel pisut õli ja kuumuta madalal kuumusel aeg ajalt segades porgandit, sellerit ja sibulat u 10 minutit kuni sibul on klaasjas. Lisa küüslauk, paprika- ja tšillipulber ning prae segades veel paar minutit.

Vala pannile tomatid ja lase mõni minut küpseda. Lisa siirup, puljong, rabarber ja sega läbi. Seejärel aseta pannile kanatükid ja lase panni sisul keema tõusta. Keera kuumust madalamaks ning kuumuta keskmisest pisut madalamal kuumusel nii, et panni sisu õrnalt podisedes keeb, 30-40 minutit kuni liha on täiesti pehme. Vajadusel lisa küpsemise ajal vett või puljongit; ära kaant pannile peale pane.

Soovi korral maitsesta soolaga. Jahvata peale musta pipart ja puista meelepärast maitserohelist. Lisandiks on ideaalne (pruun) riis.