Maasikatort mascarponekreemiga

kaheksale kuni kuueteistkümnele

Põhi

  • 200 g suhkrut
  • 180 g toasooja võid
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 3 muna (M)
  • 180 g/ u 3 dl jahu
  • 40 g /u 2 sl kartulijahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • näpuotsaga soola
  • 150 g hapukoort 20%
  • 1 dl piima
  • 15 g külmkuivatatud maasikaid

Täidis ja kate

  • 400 g mascarponet
  • 1,5 dl vahukoort
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl riivitud sidrunikoort + soovi korral mõned õhukesed kooreribad kaunistuseks
  • u 500 g maasikaid

Immutamiseks

  • 1 dl vett
  • 1 sl sidrunimahla

Võta taina koostisained u 1 h enne küpsetama asumist toatemperatuurile. Vahusta toasoe või ja suhkur heledaks vahuks. Kõige parem on kasutada lauamikserit ja selle lapikut otsikut, kuid sobib ka käsimikser või harilik vispel. Lisa vanillisuhkur, riivitud sidrunikoor ja edasi kloppides ükshaaval munad. Sega jahu, kartulijahu, küpsetuspulbri, sooda ja soolaga ja lisa segades tainasse. Sega sekka ka hapukoor ja piim ning kui tainas on ühtlane, siis purusta peopesas külmkuivatatud maasikad ja sega ka need tainasse. Kalla tainas õliga määritud ja küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta alt-pealt kuumusel ahju keskmises osas 160-kraadi juures 1h. Suska küpsuse kontrollimiseks koogi keskele kuiv hambatikk ja kui see puhtalt välja tuleb, on põhi seest küpsenud. Kui ei, lisa veidi küpsetusaega. Võta vorm ahjust ja lase 10 minutit seista, seejärel võta koogipõhi vormist välja ja lase küpsetusrestil täielikult jahtuda. Lõika jahtunud kook kolmeks seibiks ja immuta vee-sidruniseguga.

Vahusta jahe mascarpone vahukoore, vanillisuhkru ja tuhksuhkruga kuni saad ühtlase segu (jälgi, et segu oleks jahe ja ei saaks üle vahustatud, sest muidu võib kreem kokku minna). Sega sekka riivitud sidrunikoor. Kata alumine koogiosa kreemiga ja puista peale u 3-4 sl hakitud maasikaid. Tõsta peale teine kiht ja korda tegevust. Viimane kiht määri täies ulatuses järele jäänud kreemiga ja kata kreemiga ka koogi küljed. Kaunista poolitatud maasikatega ja soovi korral lisa ka õhukesi sidrunikooreribasid. Serveeri kohe või lase külmikus tunnike taheneda.

Kui soovid kooki serveerida alles järgmisel päeval, kata see vaid imeõhukese kreemikihiga ja jäta külmikusse maitsestuma. Enne serveerimist sega järele jäänud kreem ühtlaseks, kata sellega ühtlaselt kook ning kaunista seejärel maasikatega.