Maasikašarlott

Kaheksale

Biskviit

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl jahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Täidis rullbiskviidile

  • 200 g (mets)maasikaid
  • 0,5 dl suhkrut
  • (või u 3 dl maasikamoosi)

Rullbiskviidi tädise jaoks hõõru maasikad suhkruga toormoosiks. Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta miksri abil munad ja suhkur tugevaks vahuks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool ning lisa korralikult aga õrnalt segades munavahule. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225 kraadi juures u 8 minutit, kuni biskviit on pealt kena ja kuldpruun. Kummuta biskviit suhkruga üle puistatud küpsetuspaberilehele ning määri kokku suhkruga hõõrutud marjadega või maasikamoosiga. Keera biskviit rulli ja lase jahtuda.

Täidis

  • 2 dl vahukoort
  • 300 g maitsestamata kohupiimakreemi
  • 200 g (mets)maasikaid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 sl riivitud sidrunikoort
  • 6 lehte želatiini

Täidise valmistamiseks pane želatiinilehed külma vette likku. Vahusta koor 0,5 dl suhkruga ja sega kohupiimakreemi, sidrunikoore ja vanillisuhkruga. Jäta peotäis marju kõrvale ning hõõru ülejäänud maasikad järelejäänud suhkruga. Sega kreemiga. Pigista želatiinilehtedest liigne vesi välja ja sulata želatiin vesivannil. Selleks pane želatiin kaussi ja aseta see väiksema poti kohale, milles paari sõrmelaiuse jagu vett. Lase vesi keema ja sega – želatiin sulab kuuma auru kohal. Tõsta kuhjaga supilusikatäis kohupiimasegu želatiini hulka ja sega kiirelt ning hoolega läbi. Vala see segu samuti hoolega segades või vispeldades ülejäänud kohupiimasegu hulka. Sega sekka peotäis metsmaasikaid või kui kasutad aedmaasikaid, siis tükelda need eelnevalt.

Vooderda sobiva suurusega kauss toidukilega ja kata kile omakorda viilutatud rullbiskviidiga, vala kiirelt kausi kohupiimasegu. Tasanda ääred ja suru üle jäänud biskviiditükid kohupiimasegusse koogipõhjaks (neid ei pea jaguma ühtlaselt). Tõmba toidukile koogile kokku ja jäta külmikusse üle öö seisma. Kummuta kandikule ja kaunista soovi korral värskete maasikatega.