Maasika-martsipanikook
Põhi:
- 4 dl jahu
- 3 sl suhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 175 g võid
- 1 muna
Täidis:
- 350 g maasikaid
- 75 g martsipani
Kate:
- 3 dl hapukoort
- 3 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Põhja tegemiseks sega omavahel kuivained. Haki juurde võitükikesed ja muna ning sega kõik korralikult ühtlaseks massiks. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 22–24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele (kuna täidist tuleb palju, tee koogiäär parajalt kõrge). Pane taigen paariks minutiks külmkappi.
Viiluta maasikad ning aseta koogitainale. Puista peale tükkideks hakitud martsipan. Sega katte ained omavahel ning vala maasikatele. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45–50 minutit. Enne sööma hakkamist jahuta toatemperatuurini.