Maasika-kohupiimatort

1. põhjakiht:

2. põhjakiht:

  • 4 munavalget
  • 1 tl sidrunimahla
  • 200 g suhkrut
  • 100 g mandlilaaste

Täidis:

  • 10 g želatiini
  • 150 g apelsinimahla
  • 1 laim või sidrun
  • 300 g kohupiima
  • 100 g hapukoort (20%)
  • 250 g vahukoort
  • 150 g suhkrut 

Kaunistuseks:

  • 600 g maasikaid
Alusta 1. põhjakihist. Vahusta või ja suhkur, lisa munakollased. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sega kaks segu omavahel. Jaga pooleks. Võta kaks 26 cm läbimõõduga tordivormi ning täida mõlema vormi põhjad seguga. Küpseta 15 minutit 180 kraadi juures. Kui põhjad on ahjus, alusta 2. põhja valmistamist.
Vahusta munavalged sidrunimahlaga kõvaks vahuks ja lisa suhkur, vahusta veel natuke. Võta põhjad ahjust välja ja pane peale teine kiht segu, raputa üle mandlilaastudega ja aseta uuesti 10–15 minutiks ahju. Jahuta põhjad.
Täidise valmistamiseks pane želatiin apelsinimahla sisse paisuma, kuumuta, aga ära lase keema. Vahusta kohupiim, hapukoor ja vahukoor suhkruga ühtlaseks vahuks. Lisa želatiin kohupiimamassile ja sega korralikult läbi. Jäta 10 maasikat terveks, ülejäänud tükelda ja sega massi hulka. Vala kogu täidis ühte vormi, teisest vormist võta põhi välja ja aseta täidise peale. Aseta kook vähemalt 2 tunniks külmikusse. Kaunista kook maasikatega!