Maasika-ananassisupp koduse kamajäätisega

  • 600 g maasikaid
  • 1 väiksem ananass
  • 3-4 sl suhkruroosiirupit
  • 0,5-1 laimi mahl
  • 2 sl tumedat rummi

Jäätis:

  •  4 dl 35% vahukoort
  •  200 g magusat kondenspiima
  •  1-1,5 sl Urvaste rukkikama
Kõigepealt valmista jäätis. Selleks vahusta koor pehmeks vahuks, lisa kondenspiim ja kamajahu ning sega ühtlaseks. Tõsta jäätisesegu sügavkülma ning lase läbi külmuda.
Desserdi jaoks puhasta ja tükelda ananass, eemalda maasikatel südamikud. Pane kõik koostisained kannmikserisse ning surista ühtlaseks massiks. Jaota supp serveerimisnõudesse ning tõsta igale portsjonile jäätisepall. Kaunistuseks võid riivida veidi laimikoort.