Lumepallisupp maasikatega

neljale

  • 3 muna
  • 2 dl toidukoort 20 %
  • 6 dl piima
  • 1 dl suhkrut + 1 sl maasikapüreele (soovi korral)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl maisitärklist
  • 400 g maasikaid

Eralda munavalged munakollastest.  Vahusta munavalged kohevaks vahuks. Lisa 0,5 dl suhkrut ja vahusta veel u 3-4 minutit, kuni saad tugevama struktuuriga munavalgevahu. Kuumuta potis piim ja koor keemiseni. Jaga munavalgekogus neljaks ja tõsta kulbi abil kuuma piimasegu sisse. Kuumuta paar minutit, seejärel pööra ringi ja kuumuta veel sama kaua. Tõsta vahupallid vahukulbiga ettevaatlikult potist välja ja aseta suuremale taldrikule jahtuma.

Vahusta nüüd munakollased vanillisuhkru ja järele jäänud suhkruga, sega sisse maisitärklis ja edasi segades peene joana umbes pool kuumast piimasegust. Kalla piimaga segatud munavaht tagasi piimapotti ja kuumuta vaiksemal tulel segades u 5 minutit, kuni segu veidi pakseneb. Lase jahtuda.

Enne serveerimist püreesta blenderis u 200 g maasikaid ja lisa soovi korral neilegi veidi suhkrut. Jaga jahtunud piimakaste taldrikutesse, lisa marjapüree ja munavalgemütsid. Kaunista tükeldatud maasikatega ja serveeri.