Lõhepall ingveriga, Korea salat ja hernehummus

Lõhepall:

  • 0,5 kg lõhefileed
  • 1 tl riivitud ingverit
  • 1 tl riivitud laimikoort
  • 1 punane tšilli, hakitud
  • 0,5 tl jahvatatud meresoola
  • 1 muna, klopitud
Haki lõhefilee võimalikult peeneks, lisa ülejäänud ained ja sega massiks. Vormi märgade kätega väikesed pallid, prae igast küljest kuldpruuniks. Tõsta jahtuma.

Korea salat:

  • 2 keskmisest suuremat porgandit
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 väike kuivatatud tšilli
  • 2 sl õli
  • 0,5 tl jahvatatud koriandrit
  • 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 0,5 tl meresoola
  • 1 tl suhkruroosiirupit
  • 1 tl riisiveiniäädikat
Riivi porgand. Sega sool ja siirup riisiäädikaga. Kuumuta väikses nõus õli (aga mitte nii kuumaks, et suitsema hakkab!). Lisa tšillihelbed ja riivitud küüslauk, koriander, vürtsköömned ja lase õlil pool tundi jahtuda. Sega jahtunud õli hulka maitsestatud äädikas ning vala segu porganditele. Jäta salat ööks maitsestuma.

Hernehummus:

  • 2 dl külmutatud rohelisi herneid
  • 1 spl õli
  • 1 spl tahhiinipastat
  • 1 spl sidrunimahla
  • 0,5 tl soola
Püreesta kõik koostisosad saumikseriga. Rösti väikesed ciabatta-viilud ahjus, lase jahtuda. Tõsta peale lusikatäis hernehummust, lusikatäis Korea salatit ning kõige peale lõhepall.