Lõhe-pastrami rosmariini ja tšilliga marineeritud maasikatega

2-le

  • 180 g lõhefileed
  • 10 aedmaasikat
  • 4–6 oksa rosmariini
  • soola
  • musta pipart
  • fenkoliseemneid
  • koriandrit

Marinaad:

  • 1 sl valge veini äädikat
  • 3 sl rapsiõli
  • 1 tl  suhkruroosiirupit
  • soola
  • peenikesi rosmariini leheribasid (maitse järgi)
  • tšilliribasid (maitse järgi)

Lõika lõhefileest 1,5–2 cm paksused pikad ribad. Jahvata pipar, fenkoliseemned, meresool ja koriander kohviveskis pulbriks. Lase kuiv pann pliidil hästi kuumaks ja kuumuta lõhetükke igast küljest u 10–12 sekundit.

Raputa kandikule õhuke kiht jahvatatud maitseaineid, veereta lõhetükke maitseainesegus ja aseta paneeritud kalatükid kile alla külmikusse seisma. Enne serveerimist lõika kalast 1,5–2 cm paksused tükid. 

Lõika maasikad pooleks. Puhasta rosmariini oksad lehtedest, jättes lehed vaid oksa tippudesse. Lükka lõhetükid ja maasikad vaheldumisi vardasse. Lõika tšillist ja rosmariinist peenikesed ribad ning sega marinaadi. Kalla maasika-lõhevardad marinaadiga üle.