Küülikumaksapasteet ja brioche

Küülikumaksapasteet

  • 1 kg küülikumaksa
  • 3 porgandit
  • 2 mugulsibulat
  • 6–7 küüslauguküünt
  • 250 g võid
  • musta terapipart
  • väike punt värsket tüümiani
  • 2 loorberilehte
  • soola
  • mett
  • kalvadost
Puhasta küülikumaks, vajadusel lõika väiksemateks tükkideks. Pese, koori ja tükelda porgandid ning sibulad väiksemateks kuubikuteks. Seo marli sisse loorber, must pipar ja tüümian. Rösti porgandid ja sibulad poti põhjas, lisa maks, maitseainete pakike ja hauta pehmeks. Püreesta mass kannmikseris. Püreerimise ajal lisa võikuubikud. Maitsesta soola, kalvadose ja meega.

Brioche 

  • 500 g head nisujahu
  • 25 g värsket pärmi
  • 300 g võid
  • 7 muna
  • 60 g soola
  • 60 g ökosuhkrut
Vala nisujahu, pärm, sool ja suhkur mikserisse ja pane segama, kuni mass on ühtlane. Lisa ükshaaval munad ja lase 5 minutit hoogsalt segada. Lisa toasoe või ja sega veel 5 minutit. Valmis tainal lase soojas kohas umbes 30 minutit kerkida. Vala tainas sobivasse küpsetusvormi ja küpseta ahjus 180–200 kraadi juures 25–30 minutit.