Lambasadul mustasõstrakastmega

  • 1 kg lambasadula lõike
  • oliiviõli
  • sidrunimahla
  • küüslauku
  • rosmariini
  • musta pipart

Aseta lambasadul enne grillimist marinaadi, milleks sega kokku sidrunimahl, oliiviõli, küüslauk, rosmariin ja must pipar. Marineeri liha tund-paar. Grilli lambasadula tükke kuumal grillil mõlemalt poolt. Kuna lambasadula tükid on suhteliselt väikesed, küpsevad nad ka üsna kiirelt. Lambasadula liha võib seest kergelt roosakaks jääda, üleküpsetada liha ei maksaks. Juurde paku mustsõstra-veinikastet.

Mustsõstra-veinikaste

  • 500 g musti sõstraid (külmutatud)
  • 200 g moosisuhkrut
  • 2 dl Torres Coronas veini
  • 1 dl puljongit
  • veidi hakitud tšillit
  • näpuotsaga soola
  • värkselt jahvatatud musta pipart.
Pane potti marjad ja moosisuhkur ning keeda 15 minutit tsasel tulel.
Keeda vaiksel tulel veidi veini kokku, sega mustsõstramoos ülejäänud koostisainetega, lisa veinile ning lase vaiksel tulel keeda, kuni soovitud paksus on saavutatud. Maitseks sobib lisada veel sidrunimahla või veiniäädikat, sest lambalihale sobib väga hästi hapukas lisand.
Veinisoovitus:  Torres Coronas