Lambamaks salvei ja peekoniga

  • 4 sibulat
  • 1 sl pruuni roosuhkrut
  • 110 g toorsuitsupeekonit
  • peotäis salveilehti
  • 700 g lambamaksa
  • võid praadimiseks
  • soola, pipart
  • piima maksa leotamiseks
Tõsta terve maks kaussi piima sisse ja leota külmkapis tund aega. Pese, kuivata ja lõika võimalikult ühesuurusteks tükkideks. Puhasta sibul ja viiluta rõngasteks või poolrõngasteks. Sulata pannil u 1 sl võid. Prae sibulat nii, et kuumus korralikult läbi käiks. Lisa suhkur, sega ja prae veel, kuni suhkur on sulanud ja sibul kuldpruun. Tõsta praetud sibulad pannilt ootele. Tõsta pannile peekon ja prae samal pannil krõbedaks. Panni ei ole vaja vahepeal puhastada. Tõsta peekon sibulate seltsi ootele. Viska kuumale pannile, kus on peekonirasva- ja võisegu, peotäis salveilehti. Prae, või tegelikult, friteeri need krõbedaks. Ja jälle muu kraami juurde ootele. Prae maksatükid sealsamas, nüüd juba sibulast, peekonist ja salveist maitset saanud rasvas pruuniks. Kuumus peaks olema korralik ja praadida tuleks võimalikult lühikest aega, et õrnast maksast ei saaks vintske saapatald. Oluline on pealt kiiresti pruunistada. Paari minuti pärast võib üht tükki seest piiluda. Kui liha pole seest enam päris punane, vaid kergelt roosa on just paras hetk lisada pannile eelnevalt läbipraetud sibul ja peekon ning lasta koos maksaga kuumaks. Peale puista salveilehed.
Veinisoovitus: Baron Philippe de Rothschchild  Réserve Mouton Cadet Médoc