Küülik õunte, pastinaagi ja koorese kastmega

  • 1 küülik
  • 200 g šalottsibulaid
  • 3 küüslauguküünt
  • 2 sl võid
  • 1 sl õli
  • meresoola
  • jahvatatud musta pipart
  • 2 loorberilehte
  • värsket tüümianit
  • 3-4 dl puljongit või õunasiidrit
  • 2 keskmist haput õuna
  • 3 keskmist pastinaaki
  • 2 sl võid
  • 1 sl pruuni roosuhkrut
  • 100 ml 35%-list rõõska koort
Lõika küülik portsjoniteks ja pruunista paksupõhjalise haudepoti põhjas või ja õli segus. Maitsesta purustatud pipra ja soolaga, lisa loorberilehed ning tüümian. Koori sibul ja küüslauk ning haki viiludeks, lisa küülikutükkidele ning kuumuta paar minutit. Lisa puljong ja kata pada kaanega ning hauta u 30 minutit.
Õunad lõika pooleks, eemalda südamikud ja seejärel haki sektoriteks. Pastinaak koori ja lõika sektoriteks ja lisa samuti potti. Sulata pannil 2 sl võid ja lisa 1 sl suhkrut, lisa õunasektorid, karamellista ja lisa potti küülikutükkidele. Lisa potti ka pastinaagisektorid.
Lisa rõõsk koor ja kuumuta veel paarkümmend minutit, kuni küülik ja köögiviljad on pehmed. Pidulikuma serveerimise puhul püreesta osa pastinaake ja vajadusel lisa pisut rõõska koort. Serveeri küülikutükid pastinaagipüree ja õunaviiludega.