Linnuraguu

  • 2,5 kg linnuliha (kasutasin parti, kuid võib kasutada ka erinevaid linnulihasid koos)
  • 2,5 l kanapuljongit
  • 1 sibul
  • 2 porgandit
  • 400 g suitsupeekonit
  • 5 küüslauguküünt
  • 150 g võid
  • 750 ml punast veini
  • 1 sl suhkruroosiirupit
  • 1 oks rosmariini
  • 200 g puravikke (Kui pole hooaeg, kasuta kuivatatud porcini’sid – võtta umbes 60 g ja leota enne kasutamist puljongis. Võib kasutada ka teisi seeni, kuid kindlasti mitte marineeritult!)
Pruunista linnuliha potis oliiviõliga (kui kasutad eelmisest söögikorrast ülejäänud küpsetatud linnuliha, siis võid selle sammu vahele jätta). Võta lind korraks potist välja ja pruunista samas potis peeneks hakitud sibul, porgand, küüslauk, seened ja peekon. Lisa või ja must pipar. Pane lind potti tagasi ja deglaseeri pott punase veiniga, seejärel keeda seni, kuni alles on pool veinist. Lisa siirup. Vala peale kanapuljong, nii et lind oleks kaetud. Ja hauta kaane all umbes 2 tundi või seni, kuni liha kukub luude küljest. Võta lind potist välja, eemalda luud-kondid. Maitsesta keeduvedelik, vajadusel keeda kokku. Ühenda liha ja kaste.
Serveerimiseks keeda lisandiks kartulit või pastat või pane külmalt salatisse või hommikul leiva peale.