Küpsetatud skyr rabarbrikastmega
4-le
- 400 g skyr’i
- 2 tl vanillisuhkrut
- 2 muna
- 1 sl võid vormide määrimiseks
Eralda munakollased valgetest. Sega munakollased skyr’ga. Vahusta munavalged vanillisuhkruga kohevaks, sega juurde. Vala segu võiga määritud vormidesse ja küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni ääred muutuvad pisut jumekamaks. Lase jahtuda.
Rabarbri-kirsi kaste
- 3 -4 vart rabarbrit
- 1/2 dl moosisuhkrut
- peotäis külmutatud kirsse
- 1 apelsin
- 1 tl vanillisuhkrut
Haki rabarber 2 cm pikkusteks juppideks, lõika veel pikuti õhemateks viiludeks. Pane potti. Riiivi apelsini koor ja pigista mahl rabarbritele. Lisa suhkur ja kuumuta. Tõsta juurde kirsid. Kuumuta tasasel tulel kuni 5 minutit, kuni rabarber hakkab pehmemaks muutuma, kuid ei ole veel lagunenud. Tõsta pott tulelt, sega juurde vanillisuhkur ja jäta jahtuma.
Serveerimisel tõsta rabarberikaste küpsetatud skyrí peale. Kaunista kirsiõite ja/ või piparmündilehtedega.