Küpsetamata apelsini-porgandi toorjuustukook kaerapõhjal

Kogus: 8-10-le (22 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm)

Koogipõhi:

  • 150 g täistera kaeraküpsiseid
  • 50 g võid

Toorjuustu-porgandi vahekiht:

  • 2 porgandit, keedetuna
  • 1 dl värskelt pressitud apelsinimahla
  • 400 g toorjuustu, toasoojana
  • 2 dl 35%-list koort
  • 1 dl rafineerimata roosuhkrut 
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • veidi jahvatatud kardemoni
  • 6 lehte želatiini

Porgandi-apelsini želee:

Purusta kaeraküpsised köögikombainis peeneks. Sega sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 22 cm koogivormi põhjale.
Vahekihi jaoks keeda porgandid ja püreesta blenderis või köögikombainis ühtlaseks. Vajadusel lisa veidi apelsinimahla, kui segu jääb liiga kuiv. Vahusta koor koos suhkru ja vanillisuhkruga ning sega juurde toasoe toorjuust. Lisa ka kardemon.
Paisuta želatiinilehti külmas vees mõned minutid. Kuumuta siis apelsinimahl ja sulata želatiinilehed kuuma mahla sees. Sega veidi toorjuustusegu apelsinimahla sisse ja ühenda siis omavahel želatiini-mahlasegu ja toorjuustu-porgandisegu. Kalla koogipõhjale ja aseta vähemalt paariks tunniks külma.
Katte jaoks paisuta želatiinilehti külmas vees mõned minutid. Kuumuta siis kastrulis apelsinimahl koos suhkru ja likööriga ja sulata seal sees nõrutatud želatiinilehed. Kalla saadud segu ettevaatlikult toorjuustu vahekihi peale ja aseta jahedasse vähemalt kolmeks-neljaks tunniks või seniks, kuni kihid on täiesti tarretunud ja kook lõigatav.