Külmutatud maasikakook

Põhi:

  • 10–12 digestiivküpsist
  • 50 g võid

Täidis:

  • u 0,5 kg maasikaid (mina panin mets- ja aedmaasikaid pooleks)
  • 1 laimi riivitud koor ja mahl
  • 1 purk suhkruga kondenspiima
  • 2 sl rummi
  • 400 ml vahukoort

Purusta küpsised köögikombainis ning sega sulatatud võiga. Suru koogivormi põhjale. Küpseta 180 kraadi juures umbes veerand tundi.

Purusta marjad koos laimikoore, -mahla, kondenspiima ja rummiga ühtlaseks massiks. Vahusta koor. Sega marjasegu ettevaatlikult vahukoore hulka. Kalla segu ettevaatlikult põhjale ja aseta kook vähemalt kolmeks tunniks sügavkülma.

Tõsta kook sügavkülmast välja umbes pool tundi enne serveerimist. Lõigata tasub kuuma vette kastetud noaga, nii jääb lõikepind ilus. Minu koogi kaunistuseks said metsmaasikad ja melissilehed.

Idee: raamat „500 kooki ja pirukat”