Külluslikud šokolaadiampsud kuivatatud jõhvikate ja pekaanipähklitega

Vaja läheb:

  • 90 g kookosvõid (või tavalist võid, kui kookose tugev maitse ei meeldi)
  • 50 g kakaopulbrit
  • 60 ml suhkruroosiirupit 
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 1 sl Vana Tallinna likööri
  • näpuotsaga soola
  • peotäis veidi peenemaks hakitud kuivatatud jõhvikaid
  • peotäis röstitud ja veidi peenemaks hakitud pekaanipähkleid
Sulata kookosvõi koos peeneks hakitud šokolaadiga veevannil või pliidil hästi väiksel kuumusel. Sega ja kontrolli, et šokolaad oleks korralikult sulanud. Lisa kakaopulber, sega läbi, lisa siirup ning näpuotsaga soola. Sega juurde Vana Tallinna liköör, kuivatatud jõhvikad ja pähklid ning kalla saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud karbi või vormi sisse. Aseta külmkappi ja lase seista mõni tund kuni üleöö. Tahenenud vormist lõika terava noaga parajad kommid ja keera need paberisse.
Maiustused sobivad hästi ka kingituseks lähedasele!