Kõrvitsa-kikerhernekarri

Neljale

Vaja läheb:

  • 1 hakitud sibul
  • 2 hakitud küüslauguküünt
  • 500 g tükeldatud muskaatkõrvitsat
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl garam masala maitseainet
  • 1 tl karripulbrit
  • 4 dl köögiviljapuljongit
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 400 g purk kurnatud kikerherneid
  • hakitud värsket koriandrit
  • soola ja pipart
  • serveerimiseks aurutatud riisi
Kuumuta pannil õli ja hauta sibulat õli sees keskmisel kuumusel mõned minutid. Lisa küüslauk ja kuumuta umbes minuti jooksul läbi. Lisa kõrvits ja vürtsid ning sega kuumutades läbi nii, et kõrvitsatükid oleksid kõik vürtsidega kaetud.
Kalla pannile kuum puljong ja purustatud tomatid. Lase keema tõusta ning hauta vaiksel kuumusel umbes 10 minutit. Lisa kurnatud kikerherned, sool, pipar ja suhkur. Sega läbi ja hauta veel kümmekond minutit, kuni kõrvits on pehme. Lisa hakitud koriander ja serveeri kohe koos aurutatud riisiga.
Võid roa ka külma tõsta ja järgmisel päeval nautida, sest karridele omaselt on järgmisel päeval maitsed mõnusalt segunenud ja toit maitseb eriti hästi. Soovi korral võid karrile veel kookospiima lisada – kuumuta siis mõlemal omavahel veelkord läbi.