Krõbeda nahaga lõhe

  • 3 suurt paprikat
  • 1 väike spargelkapsas (ehk brokoli)
  • 0,8-1 kg nahaga lõhefileed
  • 1 sidrun
  • extra virgin oliiviõli
  • musta pipart
  • meresoola
  • Demerara suhkrut
Pane ahi grill-režiimile soojenema.
Eemalda kalafilee keskelt pinsettidega luud ja kraabi nahalt soomused. Vala suurde ahjuvormi mõni sorts oliiviõli. Puhasta paprikad ning lõika u 1 cm tükkideks. Spargelkapsas lõika õisikuteks. Soovi korral võid kapsast enne ka mõned minutid keeta, et see pehmem oleks. Pane aedviljad vormi ja sega neid oliiviõlis. Nirista lõhe mõlemale poole oliiviõli, maitsesta soola, näputäie suhkruga ja värkelt jahvatatud musta pipraga ning riivi peene riiviga peale terve sidruni koor. Aseta kala vormi aedviljadele, nahk üleval pool. Lõika sidrun pooleks ja aseta samuti vormi. Lase kalal ahju keskosas u 20 minutit grillida.
Võta vorm ahjust, eemalda lõhelt nahk ja keera nahal teine külg. Tõsta lõhefilee serveerimisalusele ja eemalda sidrunipoolikud. Keera lusikaga vormis aedviljad ümber ja aseta vorm veel u 5-10 minutiks ahju ja grilli nahka, kuni see on mõlemalt poolt krõbe.
Seejärel võta vorm ahjust ja tõsta vormi põhjast aedviljad koos vedelikuga lõhefileele. Pigista peale ka sidrunite sisu (korja seemned välja) ja maitsesta veel meresoola, Demerara suhkru ja musta pipraga. Nahka maitsesta veel soola ja pipraga, keera uuesti ümber ning aseta veel mõneks minutiks ahju grillima, kuni see on täiesti krõbe. Rebi tükkideks ja puista roale või serveeri kõrvale.
Veinisoovitus: Joseph Drouhin Laforêt Bourgogne Chardonnay