Kõrvitsa-brownie

9 tk

  • 150 g võid
  • 150 g  fariinsuhkrut
  • 250 g kooritud ja puhastatud kõrvitsat
  • 3 sl (u 70g) maapähklivõid
  • 1 tl  vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 150 g/ 2,5 dl jahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 100 g tumedat 70% šokolaadi
  • 100 g valget šokolaadi

Serveerimiseks vanilli- või karamellijäätist

Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks, tõsta potti ja lisa veidi vett. Kata pott kaanega ja hauta keskmisel kuumusel u 10 minuti jooksul pehmeks. Vajadusel lisa vahepeal veel veidi vett. Kurna ja püreesta.

Sulata potis või ja tõsta tulelt. Sega vispli abil kiirete liigutustega juurde suhkur ja jätka segamist mõnekümne sekundi jooksul, kuni suhkur muutub vedelamaks ja on võiga veidi segunenud. Lisa edasi segades 2 sl maapähklivõid, vanillisuhkur ja kõrvitsapüree ning klopi hulka munad. Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga ning sega samuti tainasse.

Eralda silma järgi umbes pool tainast, tõsta kõrvale ja lisa peeneks hakitud valge šokolaad. Potti jäänud taina hulka sega peeneks hakitud tume šokolaad. Sega mõlemad tainad hoolega läbi, nii et sooja segu toimel šokolaad sulama asub. Vala mõlemad tainad kihiti kandilisse 22×22 cm mõõtu vormi, tee spaatli või lusikaga vormi sees mõned ringjad liigutused, et saaksid kena siiru-viirulise pinna. Tripsuta peale ka järele jäänud maapähklivõi ja aja samamoodi laiali. Küpseta 175-kraadises ahjus 20-25 minutit ja lase vormis täielikult jahtuda. Lõika üheksaks ruuduks ja serveeri soovi korral koos jäätisega.