Kookospiima panna cotta veriapelsini kastmega

4-le

Panna cotta:

  • 4 dl kookospiima
  • 4 lehte želatiini
  • 70 g valget šokolaadi, tükeldatuna
  • veidi õli vormide määrimiseks
Määri väikesed portsjonvormid õliga. Aseta želatiinilehed mõneks minutiks külma vette likku. Kuumuta potis kookospiim, tõsta tulelt, lisa valge šokolaad ja lase sel kookospiima sees sulada. Tõsta želatiinilehed külmast vees kuuma kookospiimasegu sisse ja sega ühtlaseks, kuni želatiin on täielikult lahustunud. Kalla segu vormidesse ja aseta külma vähemalt paariks tunniks.
Tarretumise ajal valmista kaste

Veriapelsini kaste:

  • 2 veriapelsin mahl
  • 3 sl  rafineerimata roosuhkrut 
  • veidi vanilliekstrakti
  • 3-4 tähtaniisi
  • väike sorts Vana Tallinna likööri
  • 1 veriapelsin, fileerituna
Sega kastrulis veriapelsini mahl, suhkur, vanilliekstrakt ja tähtaniis. Keeda mõned minutid ilma kaaneta, kuni kaste muutub veidi paksemaks ja siirupiseks. Sega juurde Vana Tallinna liköör ja jahuta. Serveerides tõsta igale taldrikule paar supilusikatäit veriapelsini kastet, sinna peale aseta vormist välja kummutatud panna cotta ning säti juurde fileeritud veriapelsini viile.