Kolmed kommid

Piparkoogitrühvlid

15 tk
Jõuludest järelejäänud piparkookidest ja soolakast sinihallitusjuustust saab tõeliselt hõrgud ampsud.

 

Vaja läheb:

  • 200 g piparkooke
  • 125 g sinihallitusjuustu
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 1 tl pärlsuhkrut
Purusta piparkoogid. Sega kokku sinihallitusjuustuga, nii et moodustub ühtlane kreemjas tainas. Vormi sellest käte vahel pallikesed ning aseta pooleks tunniks külmkappi. Sulata šokolaad. Glasuuri pallikesed sulašokolaadis ja puista kaunistuseks peale pärlsuhkrut.
Lase jahedas hanguda.

Kookostrühvlid

15 tk
Matchast rohekas ja kergelt mõrkjas valge šokolaad peidab endas tšillise särtsuga kookosetäidist.

Vaja läheb:

Pane 100 g kookoshelbeid, kookosrasv, siirup, vanillisuhkur ja tšillihelbed teradega köögikombaini. Lase kombainil paar minutit suriseda, kuni kõik on segunenud ja kookoshelbed veidi purunenud. Vormi massist sõrmede vahel väikesed pallikesed. Hoia külmas, kuni tegeled šokolaadiga.
Sulata valge šokolaad. Lase sel veidi jahtuda ja sega sisse matcha pulber. Glasuuri pallikesed roheliseks värvunud sulašokolaadis. Vala ülejäänud 50 g kookoshelbeid kaussi ja pöörita kahvli abil veel trühvleid kookoshelvestes. Tõsta külmkappi seniks, kuni šokolaad on hangunud.

Soolapähkli-šokolaaditrühvlid

30 tk
Pehmet ganache’i ümbritseb moodsa kontrastina soolapähklitest kate.

Vaja läheb:

  • 200 ml 35% koort
  • 200 g piimašokoladi
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 50 g võid
  • 50 g Demerara suhkrut
  • 1 sl rummi või konjakit
  • 100 g röstitud ja soolatud maapähkleid
Kuumuta koor kastrulis esimeste mullikesteni. Haki šokolaadid ja või. Lisa kuuma koore sisse esmalt šokolaad ning lase sel liigutades sulada. Siis sega kuuma segu hulka võitükid, puista sisse ka suhkur ja alkohol ning sega läbi. Suhkruterakesed ei pea sulama ja võivad jääda vahvalt krõmpsuvaks. Vala segu kaussi, kata toidukilega ning lase täielikult jahtuda ja hanguda, kas toatemperatuuril või külmkapis. Kui on kiire, võid segu pista pooleteiseks tunniks sügavkülma.
Vormi hangunud massist käte vahel väikesed pallikesed. Haki soolapähklid peeneks ja veereta pallikesi pähklites ning aseta külmkappi.