Kohupiimakook rabarbriga

Rabarber

Põhi

  • 2 dl (kaera)jahu
  • 2 dl kookoshelbeid
  • 1/2 tl soola
  • 1 tl soodat
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 100 g võid

Kate

Tükelda rabarber (koorida ei ole vaja) ja pane potti. Kuumuta keskmisel kuumusel kuni vedelikku hakkab eraldma. Lisa vaarikad, kui kasutad. Vala juurde suhkur ja keeda umbes 5 minutit, kuni rabarber on pehme, aga hoiab veel oma kuju. Lisa vanillisuhkur. Tõsta kõrvale jahtuma.

Pane ahi soojenema 190 kraadile. Koogi põhja jaoks sega jahu, kookoshelbed, sool, sooda ja suhkrud omavahel. Lisa tükeldatud külm või ja sega näppude vahel kokku purutainaks. Kui sul on köögikombain võid ained tõsta sinna ja lõiketera ja  pulse režiimi kasutades taina kokku suristada.

Kata 20-23 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga. Puista puru vormi põhjale. Võid jätta pisut puru koogile puistamiseks. Sega kokku kohupiim, hapukoor, suhkrud ja lisa ükshaaval munad vahepeal segades. Kalla kohupiimasegu koogipõhjale, raputa peale puru ja tõsta lusikaga rabarbrisegu.

Küpseta 190 kraadises ahjus 30 minutit. Kook võib esialgu keskelt veidi võbiseda. Lase vormis täielikult jahtuda ja tõsta paariks tunniks külmkappi tahenema. Serveerimisel võid veel koogi peale lisada rabarberimoosi, kui seda üle jäi.