Kohupiimakook kakaopuruga

Põhi

  • 250 g jahu
  • 3 sl kakaopulbrit
  • 150 g suhkrut
  • 150 g võid
  • 1 suur muna

Sega sõelutud jahu ja kakaopulber, lisa suhkur ja sega läbi. Tükelda või ning haki noaga või töötle köögikombainis purutainaks. Lisa muna ja tööle ühtlaseks massiks. Aseta tainas umbes tunniks külmkappi tahenema. Tainast võib kas riivida või pudistada näppude vahel.

Täidis

  • 3 pk (kokku 600 g) rosinatega või vanillimaitselist kohupiima
  • 150 g hapukoort
  • 4 suurt või 5 väikest muna
  • 4 sl jahu
  • 70 g suhkrut

Sega kohupiim hapukoore, munakollaste, jahu ja suhkruga. Vahusta munavalged kohevaks vahuks ja sega õrnalt kohupiimamassi hulka.

Puista u 2/3 tainast ettevalmistatud (st põhjas küpsetuspaber, ääred määritud võiga ja jahuga üle puistatud) 24 cm läbimõõduga ümmarguse lahtikäiva vormi põhja ja vajuta kinni. Vala vormi kohupiimatäidis ja sellele pudista ühtlaselt ülejäänud tainas.

Küpseta 180-kraadises ahjus 40-55 minutit, kuni see on tahenenud (keskelt võib täidis hästi õrnalt veidike veel võdiseda). Lase koogil jahtuda ja aseta seejärel paariks tunniks külmkappi tahenema. Serveerimisel eemalda vormist ja kaunista.