Kohupiima plaadikook rosinatega ja sidruniga

Kogus: 8-10-le

Retsept on ette nähtud umbes poole ahjuplaadi suuruse vormi jaoks. Kui tahad teha suure ahjuplaadi koogina, võta kõiki aineid topeltkogus.

Koogipõhi

  • 120 g võid
  • 3 dl jahu
  • 1 tl soola
  • 0,5 dl  suhkrut
  • 1 muna

Kohupiimatäidis

  • 500 g kohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 3 suurt või 4 väiksemat muna
  • 1,5-2 dl  suhkrut
  • 1 tl  vanillisuhkrut
  • 1 sidruni mahl ja riivitud koor (võimalusel kasuta ökosidruneid)
  • 2-3 sl tärklist või jahu.
  • paar peotäit rosinaid

Põhja jaoks sega kõik koostisained kas köögikombainis või purustajas ühtlaseks, veereta tainapall ja pane külmkappi vähemalt pooleks tunniks seisma. Siis võta välja ja laota küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale ühtlase kihina.
Koogitäidise võid teha kas kohevama või tihedama. Vastavalt sellele kas vahusta munad või mitte. Ilma munasid vahustamata sega munad suhkruga, lisa kohupiim, hapukoor, suhkur, vanillisuhkrut, sidrun, rosinad ja tärklis sega täidis lihtsalt segamini. Vala vormi põhja küpsetuspaberile laotatud põhja peale.

Kui tahad kohevamat kooki, siis sega kõik täidise koostisained välja arvatud munad, mis klopi eraldi vahule ja lisa ettevaatlikult kõige lõpus täidisele.

Küpseta 200 kraadi juures ca 40-45 minutit. Aeg sõltub vormi suurusest, kui on väikesm vorm ja paksem kook, kulub rohkem aega ja võid veidi temperatuuri alandada, et olla kindel, kas kook ikka keskelt läbi küpseb.