Kodutehtud sinepised grillvorstid

  • 1,8 kg kamarata seakaelakarbonaadi või praeliha
  • 200 g seapekki
  • 7-8 sibulat
  • peotäis küüslauguküüsi
  • 0,5 purki Prantsuse täisterasinepit
  • 1 dl tummisemat tomatiketšupit
  • 3 sl suhkruroosiirupit
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • umbes 3 sl soola
  • 1 dl valget kuiva veini
  • 3 dl vett
  • sea- või lambasooli
Tükelda liha ja pekk kuubikuteks ning töötle ained köögikombainis koos puhastatud sibulate ja küüslauguküüntega parajalt jämedaks massiks. Hakklihamasinaga saab üldjuhul liiga peeneks hakitud liha, köögikombain jätab sobivama tekstuuriga massi. Lisa hakitud lihale maitseained ja vedelikud ning sega kätega ühtlaseks pehmeks massiks. Lisa maitse järgi soola. Segada tuleb niikaua, kuni vorstitainas hakkab kergelt kleepuma.
Täida meelepärase pikkusega soolejupid vorstiseguga ja keera paraja pikkusega vorstideks. Sooleotsad võid siduda puuvilllase jämeda niidiga või omavahel kokku. Ettevaatust, sooli ei tohi liiga täis toppida, muidu võivad need küpsedes katki minna! Õige grillvorst peab jääma pigem pehme, õhumullid suru kindlasti välja.
Grilli nagu tavalisi poevorste. Koduseid vorste peaks ühtlaselt pruunistama, muidu võib vorstinahk nätske jääda. Enne grillimist võiks vorstidel lasta umbes ööpäeva külmkapis seista, nii tulevad maitsed kõige paremini esile.
Kõrvale sobib mis tahes  salat, aga piisavalt hea on ka lihtsalt viilutatud tomat koos värskelt jahvatatud musta pipra ja soolahelvestega.