Kleepuvad ribid

  • 1 kg searibi
  • 1 osa (½ dl) pruuni roosuhkrut
  • 2 osa palsamiäädikat
  • 3 osa valget veini
  • 4 osa sojakastet
  • 5 osa vett
  • küüslauku
  • tšillit
  • ingverit
  • vajadusel 1 tl maisitärklist
Lõika ribid lahti. Pane wok-pannile ja lisa vastavalt lihakogusele 1 osa suhkrut, 2 osa palsamiäädikat, 3 osa veini, 4 osa sojakastet ja 5 osa vett. Lase kõrgel kuumusel keema, seejärel kata kaanega. Lase 5-7 minutit podiseda, seejärel alanda kuumust. Hauta madalal kuumusel 40 minutit. Kui pärast tundub, et vedelikku on liiga palju, lase kõrgemal kuumusel ilma kaaneta veidi maha keeda. Hiljem võid lisada lusikatäie külmas vees segatud maisitärklist, et kastet paksendada.