Kitsejuustu-maasika salat grillitud nektariinide ja kanaga

Marinaad:

  • 4 sl palsamiäädikat
  • 1 sl suhkruroosiirupit
  • 1 sl extra virgin oliiviõli
  •  musta pipart
  •  500-600 g kanafileed
  •  4 nektariini
  •  100 g spinatit
  •  u 200 g maasikaid
  •  110 g (1 pakk) pehmet kitsejuustu
  •  1 väike punane sibul (soovi korral)
  •  paar peotäit röstitud piinia-, seedermänni-, kõrvitsa- ja/või päevalilleseemneid

Kaste:

  • 2 sl palsamiäädikat
  •  1 tl suhkruroosiirupit
  •  4 sl extra virgin oliiviõli
  •  soola, pipart
Sega omavahel marinaadi koostisained, aseta kanafileed marinaadi ja keera liha nii, et see oleks ühtlaselt seguga kaetud. Aseta fileed kaheks tunniks külmkappi ja käi aeg-ajalt neid keeramas. Võta kana 30 min enne grillimist külmast välja.

Küpseta fileesid grillil mõlemalt poolt u 8 minutit kuni need on läbi küpsenud. Fileesid võib ka ahjus valmistada. Selleks prae kana kuumal pannil vähese õli sees kummaltki poolt u 2-3 minutit (paksemaid fileesid kindlasti ka külgedelt) ning seejärel küpseta ahjus 200-kraadi juures 15-17 minutit. Puista lihale soola(helbeid) ja lase enne lahtilõikamist vähemalt 10 minutit seista.

Poolita nektariinid, eemalda kivid, lõika puuviljad sektoriteks ja nirista peale pisut õli. Grilli puuvilju kummaltki pool 2-3 minutit, kuni need on pehmed ja pruunistunud. Tükelda kitsejuust, lõika sibulast õhukesed viilud. Suuremad maasikad lõika samuti viiludeks, väiksemad võid terveks jätta.
Laota pestud ja kuivatatud spinatilehed kas neljale taldrikule või suurele vaagnale, puista peale ülejäänud koostisained ja kõige viimasena aseta viilutatud kana.

Kastme jaoks sega omavahel siirup ja palsamiäädikas ning segu vispeldades vala ühtlase peene joana hulka oliiviõli, et tulemus oleks kreemja konsistentsiga kaste. Maitsesta kastet soola ja pipraga ning nirista salatile. Jahvata salatile veel musta pipart ja naudi.