Kiirmarineeritud kaalikad

  • 500 g kaalikaid
  • 2 sl mädarõigast (konserveeritud)
  • 1 sl soola
  • 2-3 sl suhkrut
  • 0,5 tl tšillihelbeid
  • 1 sl riivitud ingverit
  • 0,75 – 1 dl riisiäädikat

Koori kaalikad ja lõika köögimandoliini abil õhukesteks viiludeks või riivi jämedama riiviga. Sega soolaga ja lase 10 minutit seista, selle ajaga peaks hakkama kaalikast vedelikku eralduma. Pigista kaalikaid veidi, et seda soodustada. Sega kokku mädarõigas, suhkur, tšilli, ingver ja äädikas ning vala kaalikatele. Tõsta segu kas purki või kaanega suletavasse säilituskarpi ja raputa korralikult, et maitsed seguneksid ja kaalikatükid veidi läbi klohmitud saaksid. Lase mõned tunnid või veel parem, järgmise päevani, külmikus maitsestuda. Kaalikad säilivad külmikus nädalajagu kindlasti ja sobivad hästi niisama krõmpsutamiseks, salatikõrvasena kasutamiseks, võileiva vahele või hoopis lisandiks mõne aasiapärase toidu juurde.