Kreeka salat

Kahele

Vaja läheb:

  • 1-2 keskmist lihatomatit
  • 3 lühikest kurki
  • 1 punane sibul
  • ½ paprikat
  • 150-200 g fetajuustu
  • soovi korral häid oliive
  • peotäis (erinevat värvi) kirsstomateid
  • näpuotsaga meresoola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
Viiluta tomat, kurk ja paprika ning pane need laiapõhjalisse kaussi. Punane sibul viiluta kas õhukesteks viiludeks või tõmba sellest juurviljakoorijaga õhukesed laastud (hoia sibulat kahvli otsas, nii ei vigasta sõrmi) ja lisa  salatile. Tükelda fetajuust ja tõsta salati peale. Jahvata salatile värskelt musta pipart ning puista peale vaid õige veidi soola.

Täisterasinepiga salatikaste:

  • 3 sl külmpressitud oliiviõli
  • 1 sl valge veini äädikat või sidrunimahla
  • ½ tl täisterasinepit (sinepiseemned pole purustatud)
  • 1 tl suhkruroosiirupit
Sega kokku salatikaste. Selleks kalla väikesesse purki vajalik kogus külmpressitud oliiviõli, valge veini äädikat (või sidrunimahla), täisterasinepit ja suhkruroosiirupit. Sulge purk kaanega ning loksuta salatikaste ühtlaselt kreemjaks. Nirista kaste salatile ja asu isuga nautima!