Kihiline jahuvaba porgandikook toorjuustukreemiga

Vaja läheb:

  • 1,5 dl mandlijahu
  • 1,5 dl kartulitärklist
  • 2 tl kaneeli
  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g võid
  • 6 toasooja muna
  • 2 dl õunakastet
  • 2 dl rafineerimata roosuhkrut 
  • 4 peeneksriivitud porgandit
Sega omavahel mandlijahu, kartulitärklis, kaneel, ingver, sool ja küpsetuspulber. Teises kausis vahusta või ja suhkur pehmeks vahuks. Lisa ükshaaval munad ja õunakaste ning sega kõik ühtlaseks. Sega kokku kuivained ja muna-õunakastme segu, lisa riivitud porgand ning sega kõik ühtlaseks.
Jaga tainas kolmeks või neljaks osaks. Vala õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta mitmes osas lahtikäiva umbes 26 cm läbimõõduga koogivormi sees 170 kraadi juures 15-20 minutit, kuni koogi pind on kuiv ja küpsenud, kuid mitte pruun. Jahuta koogipõhjad.

Toorjuustukreem:

Toorjuustukreemi valmistamiseks vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga. Lisa laimikoor ja vanillisuhkur ning sega kõik läbi. Määri toorjuustukreemi koogikihtide vahele ja peale. Kaunista kook röstitud Kreeka pähklitega.