Kerge hommikusöök muscovado ja marjadega

  • 300 g mustikaid v musti sõstraid (külmutatud)
  • 4 sl muscovado siirupit
  • 1 tl maisitärklist (vajadusel)
  • 300-400 g paksu maitsestamata jogurtit või maitsetamata kohupiimapastat
  • 4 tl tumedat muscovado suhkrut
Aseta marjad ja siirup kastrulisse ning kuumuta kergelt segades, kuni marjad muutuvad pehmeks ja mahlad hakkavad välja tulema. Mustade sõstardega läheb kauem aega kui mustikatega ja neist eraldub rohkem mahla. Et segu pakseneks, võid kuumutamise lõpupoole marjade hulka pisut maisitärklist segada.
Lase segul natuke jahtuda ning jaga marjasegu nelja, vähemalt 1,5 dl suuruse serveerimisanuma vahel. Jäta anumad seejärel lõplikult jahtuma.
Tõsta jogurt või kohupiimapasta jahtunud marjadele ja raputa igale portsule üks teelusikatäis tumedat muscovado’t. Suhkur hakkab seistes sulama ja nii tekib mõnus karamelline kaste. Hoia kausse kuni serveerimiseni külmas.