Karamellise rabarberi ja ahjupeedi salat

Kuuele

Vaja läheb:

  • 600 g väiksemaid peete
  • 300 g tükeldatud rabarbereid (noored varred võib jätta koorimata)
  • 2 sl ekstrapeent suhkrut
  • 1 punane sibul poolratastena
  • 100 g värskeid spinatilehti (võib kasutada ka muud rohelist salatit)
  • 100 g tükeldatud pehmemat sinihallitusjuustu
  • hakitud peterselli
  • sidrunimahla

Salatikaste:

Küpseta peete fooliumi sisse keeratuna 200 kraadises ahjus sõltuvalt peetide suurusest 45-60 minutit, kuni peedid on pehmed. Jahuta ja koori ning tükelda.
Aseta tükeldatud rabarber küpsetuspaberile ja piserda sidrunimahlaga. Puista peale suhkur ja sega rabarberitükke nii, et nad oleksid üleni suhkruga kaetud ning küpseta siis 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit. Jahuta veidi.
Sega salatikastme ained ja maitsesta salatikaste soola ja pipraga. Tõsta sibul salatikastme sisse ja jäta paariks minutiks marineerima. Lisa sinna juurde ka tükeldatud peet ja hakitud petersell ning sega kõik läbi.
Serveerimisel laota salatitaldrikule spinat või muu salatiroheline. Piserda kergelt oliiviõli ja sidrunimahlaga. Sinna peale tõsta peet ja sibulaviilud. Järgmisena lisa küpsetatud rabarber koos küpsetusmahladega ning tükeldatud juust. Serveeri kohe.