Kanamaksapasteet muscovado-suhkru ja palsamiäädikaga karamellistatud sibulatega

  • 500 g pakk kanamaksa
  • 1 sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 50 g võid
  • 2 cl konjakit
  • 0.5 tl jahvatatud vürtspipart
  • 0.5 tl kaneeli
  • 0,5 tl soola
  • 0.5 tl pruuni roosuhkrut
  • 0,25 tl jahvatatud nelki
  • 0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 0,25 tl jahvatatud musta pipart
  • sorts sidrunimahla

Karamellistatud sibulateks:

Pane pannile pisut õli ja prae hakitud sibul ja küüslauk kergelt läbi, lisa paariks-kolmeks tükiks lõigatud kanamaksad, prae pisut, lisa kõik ülejäänud maitseained, välja arvatud või ja konjak, sega läbi, prae 4-5 min, vähenda kuumust ja hauta kaane all veel 4-5 min. Vala segu blenderisse või köögikombaini, lisa või ja konjak ning töötle ühtlaseks. Kui meeldib rustikaalsem pasteet, siis töötle madalatel pööretel ja lühikest aega, kui meeldib siidisem tekstuur, siis suurtel pööretel ja pikemalt.
Karamellistatud sibulate tegemiseks pane suhteliselt kuumale pannile õli ja ratasteks lõigatud sibul. Lisa iga sibula kohta üks teelusikatäis muscovado’t. Kui sibul ja suhkur hakkavad karamellistuma, lisa sorts palsamiäädikat ja vähenda kuumust. Lase pisut veel haududa.
Serveeri röstsaial kergeks suupisteks. Kaunista roseepipraga.