Kammkarbid karamellsidruni ja tomatise “tiigripiimaga”

2-le

  • 3 kammkarpi
  • 1 keskmine tomat
  • 2 sl moosisuhkurt
  • 1 sidrun
  • 2 sl suhkurt
  • 2 sl oliiviõli
  • 1/4 teelusikatäit hakitud tšillit
  • soola
  • 1 laim
  • murulaugu õisi kaunistuseks

Tomatine “tiigripiim”

Tee tomati nahale noaga lõiked. Kasta tomat korraks keevasse vette ja koori. Haki tomat väikesteks kuubikuteks ja pane moosisuhkruga väiksemasse kastrulisse keema. Keeda kuni tomat on kaotanud oma kuju ja suru läbi sõela. Maitsesta laimimahla, oliiviõliga, soola ja kübekese tšilliga. Sega hoolega.

Karamelliseeritud sidrun

Lõika sidrunilt koor terava noaga, ainult kollane osa ja viiluta see ribadeks. Pane sidruniribad koos suhkruga ja vähese veega potti ja lase keema. Nõruta sidrunikooreribad ja pane uuesti potti, lisa sidrunimahl ja 1 sl moosisuhkrut ning lase sidrunil karamellistuda.

Viiluta kammkarbid hästi õhukeselt. Nirista peale toamtikaste ja tõsta juurde karamellistatud sidruniribad, kaunista murulauguõitega.